sky preloader

Vesti Inovativan i Modularan Program
Tehnologija Po Svetskim Standardima
Izuzetan Studijski i Radni Prostor

Operska pevačica Mina Gligorić Održala predavanje na SKY™ ACADEMY_

Datum29. December, 2020

Vokalna instruktorka na SKY™ ACADEMY, operska pevačica Mina Gligorić, održala je polaznicima smera Sound design & Music production predavanje o tehnikama glasa i pripremi pevača za nastupe.

U okviru svojih širokih profesionalnih interesoavnja, Gligorić posebnu pažnju posvećuje tehnici popularnog pevanja, koja nije dovoljno razvijena na ovim prostorima, i ističe da joj je cilj da se mladi pop pevači što više obrazuju u oblasti tehnike pevanja:
“Čast mi je što sam deo tima u SKY™ ACADEMY jer imam priliku da podsetim mlade koliko je važno učiti, napredovati, kao što ja konstantno kao izvođač negujem svoj instrument. Oprema koju Sky Academy imaje jedan veliki deo umetničke slagalic i put ka savršenoj verziji zvuka. Ne smemo zaboraviti da je muzika umetnost i da u tom smislu teži ka estetici i širokom spektru boja, a sada, zahvaljujući ovako profesionalnoj opremi imamo priliku da to stvorimo. Ovo je mesto gde su praksa i teorija u sintezi, jer jedino tako dobijamo kompletnu sliku.”

Mina Gligorić je osnovne i master studije solo pevanja završila u klasi prof. Katarine Jovanović na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Dobitnica je brojnih nagrada, a ističe se nagrada za najboljeg mladog izvođača u 2019. godini koju dodeljuje revija Muzika klasika. Članica je Narodnog pozorišta (Bastijena, Koštana), Opere Madlenianum (Vesela udovica, Jadnici) i Zvezdara teatra (Feliks), a interpretirala je više od devet solističkih uloga za godinu dana.